2013. október 28., hétfő

HETI TÖRTÉNELEM: George Washington az államférfiak Chuck Norrisa

A szabadkőműves George Washington az államférfiak Chuck Norrisa.  A FÉRFI a farmján marihuánát termesztett és hogy kitűnő fizikumát megtartsa, majdnem minden nap kivágott egy fát és átúszta a Hudson folyót. A négy alapító atya közül ő volt az egyetlen, aki nemcsak hogy felszabadította a rabszolgáit, de a fiatalabbakat iskoláztatta, az idősebbeknek pedig nyugdíjat adott. Negyven éves korára a sok bunyótól, brazil dió feltöréstől és a száját ért lövéstől elvesztette az összes fogát..., melyet víziló- és tehéncsontból faragott fogakra pótolt. 

Egy legenda úgy tartja, hogy Washingtonnak fa foga is volt, melyet csak akkor cserélt le csontra, mikor azt elkezdte rágni a szú. Ezen nyilvánvaló tévedésnek a Nemzeti Fogászati Múzeum és a Smithsonian múzeum is utána járt. Megállapították, hogy az államférfi híres protézise aranyból, víziló- és elefántcsontból készült, de találtak közte eredeti emberi fogat, valamit ló és szamárfogat is.

Washington 1799. december 13-án torokgyulladást kapott, ezért a kor legtudományosabbnak vélt módszerét alkalmazták, többször is eret vágtak rajta.  2,5 liter vért vesztett, és az áldatlan gyógymódnak köszönhetően másnap meg is halt.

Az Amerikai Egyesült Államok első elnöke, a „Nemzet Atyja” a róla készült festmények ellenére sosem hordott rizsporos parókát, 1789-ben ráadásul "elfelejtette" visszavinni könyvtári könyvét, mely turpisságra csak 221 év múlva derült fény.


Az első bekezdés Horváth Kálmán nyomán
Vérnyúlnak és Bálintnak köszönjük az ihletet !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése