2012. július 16., hétfő

Egy ilyen könyvtárat elfogadnék...

Az ember mindig talál mindenféle kacatot a neten, de azt hiszem ma megtaláltam a kedvenc képemet... A fotón Nigella Lawson - híres médiaszakács könyvtárszobáját láthatjátok. Nem vagyok irigykedős fajta, de ezt a szobát én is szívesen elfogadnám.



A mi kereteink sajnos jóval szerényebbek. Külön könyvtárszobánk sincs, a lakásunk vált  könyvtárrá. Nincs egy talpalatnyi hely ahová ne lenne bezsúfolva pár kötet. Egy ideig a maga rendezett rendezetlenségében tároltuk a könyveket, de takarítás ide vagy oda, egyre nehezebben küzdöttünk a por ellen. A macskák és a gyermekek is elvégezték a maguk romboló munkáját. Ráadásul elszaporodtak a kéretlen zsírkréta és filctoll illusztrációk is kedvenc könyveinkben, így pár évvel ezelőtt végül döntésre jutottunk: "Szekrénybe a könyvekkel!" A tárolók választéka a csillagos égig terjed, ahogy az áruk is. Így maradtunk az IKEA egyszerű, de végtelenül praktikus, árban is elviselhető BILLY polcrendszerénél, amit Gillis Lundgren tervezett még 1979-ben. Könnyen tisztítható, variálható, különböző elemekkel és ajtókkal bővíthető és esztétikailag sem utolsó. És egy kis érdekesség:
A 33 éves könyvespolc rendszer az IKEA legsikeresebb terméke. 1979 óta mintegy 41.000.000 eladott darabbal büszkélkedhet, ami valljuk be, nem semmi.

Egy fal a sok közül...
Gillis Lundgren designer és világsikerű termékei


2 megjegyzés:

  1. Hát mi sem férünk a könyvektől és így sajnos a pincei szekrény is tele könyvvel.:)

    VálaszTörlés
  2. Mi most kis reményt látunk a Rukkolában. (www.rukkola.hu)
    Ha a könyvespolc terhe nem is enyhül, de kicserélgetünk egy csomó olyan könyvet, amit már nem akarunk elolvasni, vagy megőrizni a gyermekeinknek. Így az egységnyi hely nem növekszik, az értékük viszont igen...

    VálaszTörlés